Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - UR, Kraków
Z natURy najlepsi!
Adres: Al. Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
Wydziały - Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Uniwersyteckie Centrum Medycyny Weterynaryjnej UJ-UR
- Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa
- Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt
- Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki
- Wydział Inżynierii Środowiska i Geodezji
-
Wydział Leśny
- Doskonalenie Zasobów Kadrowych Lasów Państwowych
- Edukacja Przyrodniczo-Leśna
- Gospodarka łowiecka i ochrona zwierzyny
- Hydrologia i inżynieria leśna
- Leśnictwo
- Studium ochrony przyrody im. S. Myczkowskiego
- Podyplomowe studium siedliskoznawstwa leśnego
- Studium podyplomowe genetyki i selekcji drzew leśnych
- Użytkowanie Lasu i Transport Leśny
-
Wydział Rolniczo-Ekonomiczny
- Agronomia
- Biogospodarka
- Nowe biotechnologie rolnicze
- Doradztwo z ochrony roślin
- Ekonomia
- Jakość i bezpieczeństwo środowiska
- Menedżer produkcji oraz zapewnienia jakości surowców rolnych i wyrobów gotowych
- Kwarantanna
- Nowoczesne Metody w Doskonaleniu Roślin
- Ochrona roślin w nowych technologiach rolniczych
- Ochrona środowiska
- Technologie w ochronie środowiska
- Postępy w naukach o środowisku
- Integrowana produkcja rolnicza
- Inżynieria rolnicza
- Rolnictwo
- Rolnictwo ekologiczne, produkty tradycyjne i regionalne – produkcja i certyfikacja
- Studium wiedzy o UE "Agro-Unia"
- Uprawa i wykorzystanie roślin zielarskich i alternatywnych
- Utrzymanie Terenów Zieleni
- Zarządzanie
- Zarządzanie kryzysowe w rolnictwie i na obszarach wiejskich
-
Wydział Technologii Żywności
- Bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym
- Jakość żywności i systemy jej gwarantowania
- Browarnictwo i słodownictwo
- Dietetyka
- Żywienie Człowieka i Dietetyka
- Żywienie Człowieka i Dietetyka (studia kwalifikacyjne dla nauczycieli)
- Jakość i bezpieczeństwo żywności
- Technologia żywności i żywienia człowieka
- Dyplomowany enolog - Technologia Winiarska i Miodosytnicza