Opis
Wydawnictwo Znak oraz Restauracja Horai zapraszają na spotkanie z Robertem Makłowiczem autorem książki "Fuzja smaków".
Robert Makłowicz i Paweł Albrzykowski będą rozmawiać o tajnikach kuchni orientalnej i umiejętności łączenia smaków - czyli o nowoczesnej kuchni fusion. W czasie rozmowy będziemy smakować tajskie potrawy i delektować się śliwkowym winem.
Spotkanie w podziemiach restauracji Horai (pl. Wolnica 9) oprowadzi Wojciech Nowicki.
O książce:
100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą tradycje i składniki ze wszystkich stron świata, a teraz mogą zagościć na naszym stole. Robert Makłowicz pokazuje, że każdy - zamiast tradycyjnego schabowego z ziemniakami - może podać na obiad tajskie zupy, porywające potrawy z jarzyn, drobiu i mięsa lub modne dania fusion. Ta bogato ilustrowana książka przynosi wiele nowych inspiracji i pomysłów.