Dania główne - Kulinaria
Kluski leniwe, pierogi leniwe, leniwce… któż ich nie zna?
To już ostatni dzwonek, aby skorzystać z bogactwa rodzimych lasów. Kończy się sezon grzybowy warto więc wprowadzić jesień w kuchenne progi przygotowując coś pysznego – kurczaka w leśnych grzybach.
Wraz z biegiem lat spaghetti przybierało nowe, coraz bogatsze i wykwintne formy.
Pierogi z kapustą i grzybami to staropolskie tradycyjne danie, o którym przypominamy sobie zazwyczaj w okresie Świąt Bożego Narodzenia.
Przedstawiamy prosty przepis na sałatkę z grillowaną cukinią i sosem czosnkowym.
Teraz, kiedy sezon na cukinię jest w pełni, warto sięgać po to warzywo szczególnie chętnie.
Potrawy z cukinii dealnie pasują na coraz chłodniejsze, jesienne dni.
Surowa, pieczona, smażona, duszona, gotowana, do obiadu, na kolację, na przystawkę – sposobów i okazji, by przyrządzić cukinię jest wiele.
Rozpoczęcie roku akademickiego wraz z nadejściem jesieni oznacza często brak czasu, a co za tym idzie – brak pomysłu na zdrowe i pożywne dania. Można to jednak łatwo rozwiązać!
Naleśniki z mięsem to świetne danie dla studenta. Jest to nie tylko pomysł na pożywną obiadokolację, naleśniki można także zapakować do szczelnego pojemnika i zabrać ze sobą na uczelnię lub do pracy.
Jakie korzyści niesie za sobą catering dietetyczny? I najważniejsze: czy to dobra opcja na studencką kieszeń?
Kaufland przygotował specjalną ofertę prezentowaną w ramach najnowszej letniej kampanii reklamowej.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?